Microsoft byter namn på Office 365 Bussiness

 
 

Modern Workplace, News
01 apr 20 Författare: Katarina Romanowski Jonsson

Framöver kommer alla dessa produkter att använda varumärket Microsoft 365.

Detta är en naturlig utveckling. Microsoft 365 började 2017 som ett licenspaket för företagskunder - en kombination av Windows, Office och Enterprise Mobility and Security (EMS). Det har kommit långt sedan dess. Idag kallar vi det ”världens produktivitetsmoln” och det representerar Microsofts  vision för framtiden för Microsofts produktivitetsverktyg. För små och medelstora företag, som inkluderar nya funktioner i Microsoft Teams som hjälper dig skapa evenemang online; moln lagrings möjligheter så att du kan samarbeta var som helst; och säkerhets- och identitetslösningar för att skydda ditt företag.

Nya produktnamn

De nya produktnamnen träder i kraft den 21 april 2020. Detta är en ändring av produktnamnet enbart, och det finns inga prissättningar eller funktionsförändringar för närvarande.

  • Office 365 Business Essentials blir Microsoft 365 Business Basic.
  • Office 365 Business Premium blir Microsoft 365 Business Standard.
  • Microsoft 365 Business blir Microsoft 365 Business Premium.
  • Office 365 Business och Office 365 ProPlus blir båda Microsoft 365 Apps.

Observera att ändringarna av dessa produkter kommer att ske automatiskt.

Vanliga frågor

Fråga: Hur passar Office in i Microsoft 365? Kommer jag fortfarande att kunna använda Word, Excel och PowerPoint?

Svar : Office-sviten är kärnan i Microsofts produktivitetsupplevelse, och det förändras inte. Men under de senaste åren har vårt molnerbjudande vuxit långt utöver vad folk traditionellt tycker om som ”Office”. Word, Excel och PowerPoint är viktigare än någonsin tidigare. Men i Microsoft 365 blåser vi nytt liv i dessa appar med hjälp av molnet och AI, och vi lägger till nya upplevelser som Teams, Stream, Forms och Planner. Allt detta understöds av en uppsättning vanliga tjänster som håller dina data säkra och säkra. Det är Office och mycket mer.

Fråga: Finns det något nytt eller annorlunda i Microsoft 365 Apps för företag eller Microsoft 365 Apps för planer som inte fanns i Office 365 Business eller Office 365 ProPlus- planer? Några nya funktioner?

Svar Det finns inga pris- eller funktionsförändringar i planerna just nu.

Fråga: När kommer Microsoft 365 Business och Microsoft 365 Apps för företagsplaner att finnas tillgängliga?

Svar: Alla planer kommer att finnas tillgängliga för kunderna den 21 april 2020.

Fråga: Försvinner alla Office 365-planer? Vad förändras inte?

Svar Ingen av planerna försvinner. Samma planer finns tillgängliga, endast med uppdaterade namn. Och när det gäller Office 365 Enterprise kommer namnet att förbli detsamma och det kommer inte att förändras.

Fråga: Jag är en befintlig SMB- eller ProPlus- kund. Behöver jag vidta några åtgärder?

Svar: Kunder med Office 365 Business, Office 365 Business Essentials, Office 365 Business Premium eller Microsoft 365 Business planer behöver inte vidta ytterligare åtgärder. Ovanstående ändringar kommer att ske automatiskt.

 

Behöver du mer information ring på 08-795 20 50 eller maila oss på license@techdata.nu