Customer Success Story - INVID

 
 

News
13 mar 23 Författare: Jens Östrud

Snabbare onboarding av nya konsulter hjälper Invid att växa

Invid Jönköping är en IT-konsult med ett brett erbjudande inom affärsstöd, drift, produktivitet och säkerhet. För att kunna ta in fler och större projekt inom Power Platform behövde de ett internt kompetenslyft. Tillsammans med Hikari har TD SYNNEX tagit fram ett utbildningsprogram för att snabbt kunna träna upp konsulter hos Invid inom Microsoft Power Platform utifrån deras kunskap och erfarenheter.

- Det här kan absolut hjälpa oss att växa, säger Stefan Timbus, Teamledare för Produktivitet på Invid Jönköping.

Invid Jönköping AB startade 1995 för att förse svenska företag med användarvänliga, enkla och begripliga IT-lösningar. Ambitionen är att erbjuda allt inom IT som en långsiktig partner. De märker en hög efterfrågan på att ta fram och anpassa lösningar som utgår från hur olika roller och individer jobbar med verktygen.

- Många företag har börjat digitalisera, men inte alltid effektivisera. Det gör att fokus flyttats till att se på hur människor jobbar och titta mer på front-end än back-end, säger Stefan.

Levererar lösningar efter sju veckor

Ett exempel är Microsoft Power Platform, där det finns stor efterfrågan på lösningar men brist på utvecklare.

- Vi behövde få in mer bredd i truppen för att kunna möta efterfrågan. Jag pratade med TD SYNNEX om att jag ville ha hjälp att ta fram en utbildning för att kunna onboarda kommande Power Platform-konsulter snabbt, säger Stefan.

TD SYNNEX skapade en utbildning tillsammans med sin samarbetspartner Hikari. Den utgår från Hikaris egen internutbildning och onboarding som Invid anpassar till sin konsult-onboarding. Målet är att konsulter utan erfarenhet i Power Platform ska kunna börja leverera enklare lösningar direkt efter utbildningen.

- De som började hade ingen kunskap om Power Platform och utbildningen tar konsulterna upp till en bra grundnivå. Utbildningen startade i september, och redan i november kunde en konsult börja bygga och leverera till kund, säger Stefan.

Fortsätter utveckla utbildningen

Tack vare utbildningen stärks konsulternas grundkompetens och de kan jobba mer självständigt. Många vågar ta sig an en kund med mentorskap från en kollega som känner kunden och håller i projekten vilket ger kvalitativa resultat.

- Med den här utbildningen som pilotprojekt kan vi säkerligen växa. Den hjälper oss att kunna ta in fler och större projekt med hjälp av No code och Low code eftersom vi kan snabba upp vår onboarding. Vi kommer också fortsätta att utveckla utbildningen och kanske även handledarskapet kring den, säger Stefan.

Viktigt partnerskap som pushar framåt

Invid har samarbetat med TD SYNNEX sedan start och Stefan säger att partnerskapet hjälper dem att utvecklas.

Vi får all hjälp vi behöver med omvärldsbevakning och koll på vilka partners som är starka och bättre än vi är. All hjälp vi får är väldigt viktig och TD SYNNEX kan pusha oss att utveckla oss ännu mer, avslutar Stefan.