Jobba bättre och smartare med WVD

 
 

Hybrid Cloud, Hybrid Cloud
03 maj 21 Författare: Sofia Lundberg

Windows Virtual Desktop en molnbaserad virtualiseringstjänst som körs på Microsoft Azure.

Vi är många som fått förändra vårt arbetsätt och rutiner. I många fall räcker en VPN-koppling och en laptop för att arbetet ska kunna fortgå som vanligt, men där denna typ av infrastruktur inte finns eller räcker till så kan Windows Virtual Desktop hjälpa er.

Windows Virtual Desktop är en Azurebaserad RDS-tjänst som är helt oberoende av VPN och arbetsdatorer. Era kunders slutanvändare kan ansluta sig med sina hemdatorer (både PC:s och Mac:ar) till publicerade fjärrskrivbord eller till publicerade appar. Det enda som krävs av slutanvändarna är att dom installerar en applikation på sin dator och loggar in, sen är dom igång!

Windows Virtual Desktop erbjuder företag möjlighet att:

  • Konfigurera en skalbar och flexibel IT-miljö
  • Distribuera och hantera virtuella skrivbord
  • Tilldela och ansluta användare till de egna virtuella skrivborden
  • Förenkla hanteringen av användarprofiler, därmed kan exempelvis varje användare få tillgång till rätt applikationsportfölj med rätt prestanda
  • Flexibel och skalbar prissättning

Tack vare att WVD och Microsoft tillhandahåller hela kontrollplanet behöver återförsäljare som erbjuder sina kunder Windows Virtual Desktop inte längre ta hand om den administrativt krävande uppgiften att hantera kopplingen mellan slutanvändare och virtuell maskin eller hur nätverksmiljön prioriteras.

WVD är den enda infrastrukturen för företag som vill skapa en verklig mobil plattform

WVD är en lösning för företag som arbetar mobilt där medarbetarna i sitt dagliga arbete har behov av att kunna få åtkomst till företagets alla resurser från vilken extern enhet som helst. Användare får tillgång till sin företagsdator från en smartphone eller surfplatta varhelst de befinner sig. Utan att ge avkall på användarupplevelsen och resurserna en PC kan erbjuda.

WVD är den enda infrastrukturen för företag som vill skapa en verklig mobil plattform för de mobila medarbetarna på ett kostnadseffektivt sätt. Detta tack vare att tjänsten möjlig gör en virtualisering av Windows 10 för flera samtida användare till Azure-baserade virtuella maskiner.

TD SYNNEX erbjuder en portfölj kostnadsfria tjänster inom Windows Virtual Desktop som hjälper återförsäljare paketera och expandera sitt WVD-erbjudande mot nya målgrupper och vinna nya affärer.

Kontakta microsoftsales@techdata.com för att komma igång.